Jag välkomnar det nya året med en STOR årsresumé!

Januari och Februari: Hittade inte några bilder härifrån.
Mars: Vi tog skotrarna till Maxi för att äta på McDonalds. Haha dock ser det verkligen ut som att jag inte behöver något mer på den där bilden.

Jag och Vicki åkte upp till Lycksele för att träffa hennes farmor, farfar och kusin. De flesta dagarna spenderades på detta vis.


April:
Jag, Vicki , Fia + ett gäng var påväg till Simona på Haga för lite partaj. Jag var tydligen dålig på att fota i April. Jag fotade inte ens min födelsedag!?


Maj:
Jag, Vicki och Fia packade med oss en massa götta, tog mopederna och körde till Kasaviken.

Jag och Vicki stack iväg till Omberget en fin eftermiddag.

Jag och Vicki var för lata för att fara till skolan. Istället for vi hem till henne, gjorde nudlar och sedan promenerade vi till fotbollsplan för att sola.


Jag och älsklingen fann varandra igen. Och gud vad glad jag är för det!

Juni:
Vi i sm1fv for iväg på tre dagars hajk.

Jag och Mallanbrallan träffades ett tag.

Min bror tog studenten!

Jag hade min första och sista skolavslutning med några av de finaste personerna jag har mött.

Juli:
Sista dagen på sommarjobbet fick vi fara och åka forsränning!

Jag och Emil följde hans föräldrar till Åsele marknaden och sedan besökte vi hans farmor och hennes man som har stuga just utanför.

En dag for jag till Malin för att steka på hennes baksida! Vicki, Fia och Tobias dök upp lite senare också.

Jag och Emil lånade mormor och morfars stuga i Avaborg och hade det härligt. Bjuder på en väldigt ocharmande bild.

Augusti:
Jag och några stycken stack till Ljumviken för att spela volleyboll.

Jag Vicki och Fia lånade mormor och morfars kanot och for ut och paddlade!

Började ny skola, ny linje och fick nya klasskamrater!

Middag hos mormor och morfar för brorsan som fyllde år. Blev även en liten "avskedsmiddag" eftersom han en vecka senare flyttade till norge.

September:
Jag, 6 pojkar och en vattenpipa.

Tjejkväll!!!

Oktober:
Jag, Emil, Colle och Sandra for på bio och sedan på Colles mammas spa.

Vi firade syrran!

Jag, emil, syster, pappa, morfar for till Norge för att hälsa på brorsan.

November:
Lilla kusinen Hanna fyllde 2 år.

Spelkväll hos mig med brudarna!

December:
Brorsan kom från Norge för att fira jul med oss!




2010 - 2011

Känns konstigt. Jag har inte någon som helst nyårs-känsla. Och jag tror inte jag har varit så här otaggad någonsin. Nej nu ska jag inte klaga. Jag hoppas att det ändras ju närme kvällen kommer. Det borde det göra!
Jag har dock ingen aning om vad jag ska göra med håret eller sminket... Mamma for iväg med den svarta ögonskuggan som jag hade tänkt använda. Kanske får ta mörkt brunt istället. Ja det löser sig nog!

Vill hälsa er en jätte trevlig nyår! Röj som tusan!

haha, en super bra bild på mig och Isa sen förra nyår som spenderades långt ute på en stuga med trevligt folk. :)


11te dagens bild - En person du kan berätta allt för

Det mesta kan jag berätta. Men nog finns det saker som jag även håller för mig själv.


Musik

Har varit och klickat runt på en hel del spotify listor. Och har äntligen hittat en del låtar att lägga till min. Man blir ju less på sin musik på en gång! Istället för att sitta och ta länkar från youtube gjorde jag en spotify lista åt er. Super enkelt ! Det är bara att trycka HÄR !!!

Problem

Vad gör man med en pojkvän som är omöjlig att få upp ur sängen? Jag snörde en kudde och lockade med frukost. Ingenting hjälpte!

10de dagens bild - Någon du tycker är väldigt snäll

Mina två fina vänner är väldigt snälla ;) Hur nyktra vi var på den här bilden är en bra fråga. 3 oktober 2009.


Va? Har du aldrig bakat en kladdkaka?

- Jag är inte nå vidare förtjust i prinskorv, köttbullar och potatis. Men gud så gott det är på jul!

- De flesta ego-bilder jag tar, tar jag ute på balkongen. Där kan jag ställa kameran på bordet och få bra ljus. Där fick ni förklaringen till varför det väldigt ofta är tegelbakrund på mina bilder. Ni ser ju bara bilden i detta inlägg.

- Jag tycker oftast att "spegel-bilder" blir fula. Man ser oftast en massa skit som finns på spegeln. Se till att ha en ren spegel om du ska ta sånna ;) Menar ju såklart inte att det är personen på bilden som blir ful. Nejnej. Men då det är mycket smuts på spegeln är det man lägger märke till först.

- Jag hatar mina tänder (de som sett dem förstår nog varför). Det är därför jag aldrig ler med tänderna på bild ex. Men tandläkaren tycker att jag har så himla bra och fint bett, så inte får jag ha någon botniabana jag inte...

- Jag är inte speciellt förtjust i kladdkaka. Nej faktiskt inte! Okej, det är absolut ok. Men om jag ska baka något gör jag helst något annat. Så därför har jag faktiskt aldrig bakat en kladdkaka. Jag vet att de flesta av er sitter med öppna munnar nu. För vem har inte bakat en kladdkaka egentligen!?


Jag kommer vara helt slut ikväll!

Klivit upp nu klockan 10 för att packa väskan och fara och åka skoter. Sedan ikväll har jag träning och hästen. Jag kommer vara helt slut! Och sedan ska vi inte snacka om träningsvärken jag kommer ha imorgon. Om jag kommer ha så ont som Vicki och Fia hade efter de hade åkt skoter, ja då tycker jag synd om mig själv...

21 Mars


9de dagens bild - Någon i din släkt

Pontus och Hanna, mina söta kusiner!

Gullungen!

Pontus min 7 åriga kusin var rätt gullig på julafton.
"Jag är säker på att tomten var utklädd. Det måste ha varit Eric Saade, för han hade faktiskt samma röst"
Min bror (tomten) tog det inte så jätte positivt.

Stan!

Gud vad dålig mellandagsrea! Usch...
Men kom iallafall hem med två tröjor, ett pannband och hörlurar. Gud vad dyrt hörlurar är också! Men sitter och dunkar musik i dem nu, de var faktiskt rätt bra. 
 Cardigan - Puderbeige

Jag och syrran lekte med fjärrutlösaren

Haha, hur såg jag ut egentligen!? Vi töntade oss framför kameran för någon dag sedan :)



Nu sticker vi till stan!

Och så här såg jag ut för 40 min sedan.

2010-12-28

Klev upp halv 10 imorse för att hinna springa iväg och lämna in tidsrapporten för december. Är hur trött och less som helst...

Om 2 timmar precis tar jag, Vicki, Fia bussen in till stan. Jag ska inhandla ett par nya hörlurar och något fint plagg på rean. Dock lär man ju bli hur less som helst på allt folk som springer omkring på stan nu under mellandagsrean.

Varför känner jag mig inte ett dugg taggad på nyår nu?

8de dagens bild - En person som du saknar

Inte en person.. Dessa två personer!


Jag kommer sova gott i natt.

Jag och Emil somnade inte förrän vid 3 inatt, helt ovetande om att min chef skulle ringa halv 8 imorse och be mig jobba.
Nyvaken Sofie - När då?
- Ja, så fort du kan, fixa till dig lite och kom.

Klockan 8 var jag på jobbet. Fram till klockan 4. Det enda jag fick var en 30 min lunch. Sen fick jag stå hela dagen. Jag satt bara ned de där 30 minutrarna. Mina fötter, ben och huvud värker. Taggar träning om 2 timmar... Nej, det blir en väldigt lugn träning. Efter det ska jag sitta och prata med Vicki Picki Pö som jag inte har gjort på ett bra tag.

7de dagens bild - En bild som du aldrig lagt upp

Ja, ni lär väll förstå varför...


Kika in

Vicki påminde mig just om min "fotoblogg". Så om ni inte har någonting bättre för er kan ni ju kika in HÄR där jag lagt in en del av de foton som jag tagit.

Stopp

Alltså nej, nu ger jag upp den är 30 dagars listan. Jag orkar verkligen inte med den längre...

Outfit 2010-12-26

Den fina skjortan(som är ännu finare i verklighet) är en julklapp från mormor och morfar. Den kommer från Vero Moda/Only. Till det har jag ett svart långt linne och svarta lite tjockare tights. Bilden är tagen efter att jag kom ut från duschen så jag hade inte hunnit piffa till mig eller något sånt.


6e dagens bild - En bild på du och en vän du inte varit med på länge

Jag och Malin träffs emellanåt. Köper lite godis och sätter oss ute och pratar. Men nu var det ett tag sedan...


Mina julklappar


Här är en del av de julkappar jag fick igår. En t-shirt, två tights, matchande bh + trosor, parfym, nagelkit från mormor som tycker att jag ska börja fixa mina naglar och spara ut dem. Detta är ju inte allt jag fick. Valde ut några saker att visa på bild. Hur kul är det att se ett kamerastativ på bild lixom?

Dag 24 - En första

Har ingen aning om vad "en första" menas. Så jag är tråkig nog och säger att jag passar på denna...

Juldagen

Nu ska vi åka till mormor och morfar för att käka ännu mer julmat. Efter det ska jag fara till älsklingen som var i Ö-vik igår. Så vi ska byta julkappar då. Så jag får öppna ännu ett till julklapp idag. Som om det inte redan vore nog?! ;) I år har jag skämt bort honom med tre julklappar ;)

Underbart!

Gud vad jag är nöjd med julen. Jag måste ha varit riktigt snäll i år också. Fick betydligt mycket mer klappar än vad  jag förväntat mig. Bland annat en mobil, stativ och fjärrutlösare till kameran, kläder, underkläder, pengar, en canvas tavla att hänga upp i rummet och en massa småsaker som man får varje år. Underbart!

Måste också passa på att säga att min bror har kommit hem från Norge för att fira jul med oss. Han stannar till den 29onde. :) Och en sak till, mamma jobbar bara på sitt jobb fram till nyår sedan börjar hon på ett jobb i stan. Så vi söker lägenhet där. Så om någon vet en ledig 3a i stan är det bara att hojta till!

Började dagen med jullunch hos mamma!

Mormor tyckte att jag skulle fota hennes fina julpåse. Så fin vad den väll ändå inte?! :]

Sedan blev det lite julklappsöppning!

Jag och lillasyrran var ju tvungna att testa mitt nya stativ och fjärrutlösare. Jo, min lillasyster är en bra bit längre än mig... Dock kommer hon hata mig för den här bilden! Jag körde på rött
läppstift den röda dagen till ära.

5e dagens bild - En gammal bild på dig själv

Jag och Vickis hund Axa, sommaren 2007.


Julklapp

Pratade ju för ett tag sen om mormor och morfars julklapp som jag var nöjd över. Det var en fotobok på de flesta "händelserna" under 2010. Ville dock inte lägga ut någon bild innan jul eftersom det alltid finns risk för att någon hittar det. Så jag gjorde ett tidsinställt inlägg till nu, då jag är säker på att de fått sin julklapp. :) Jag hoppas ni förstår att bilderna blev betydligt mycket skarpare och finare i verklighet än vad de ser ut att vara här.
Här ser ni några bilder på framsidan och några sidor från boken.
KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT SE DEM I STÖRRE FORMAT!
   

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Lögner, svek, sorgliga filmer, då det händer något hemskt i ens liv, då allt vänds upp och ned osv... Ja ni förstår nog.

4de dagens bild - En bild på en konstig tid i ditt liv

Haha nej det var inte en konstig tid med Vicki utan fotot togs under en konstig tid i mitt liv. Det var då vi hade repvecka för musikalen i 9an. April någon gång 2009.

Julafton

Tro inte att jag är världens datanörd på självaste julafton, nejnej. Alla inläggen är tidsinställda.

Slappt

Vilken slappardag! Jag och Emil slog upp ögona klockan 1. Alldeles för sent... Sovit bort hela dagen. Men vad gjorde det då vi ändå låg och såg tv hela dagen?!
Min bror sitter på bussen hem nu. Så han är väll hemma runt 9 ikväll :) Och imorgon är det juuuuuuuuulafton!
Ikväll är det uppesittarkväll. Frågan är om jag ska medverka eller vad jag ska hitta på. Det återstår att se!
Vicki och Fia pratade om att hoppa i snön. Men med 20 - är jag inte så jätte sugen på det, haha ;)

Nej nu ska jag sitta här och vänta in middagen. Pappa står och hackar grönsaker för fullt. Det blir kebabtallrik ikväll :)  

Dag 23 - Det här får mig att må bättre

Det finns bara ett enkelt svar på den här frågan. Mina vänner och pojkvän! De får mig på bra humör. :) Hur fet jag än kommer låta nu måste jag också säga att något gott att äta får mig på bättre humör. Så är det faktiskt!

Om man jämför svaren i början av den här listan är de betydligt mycket längre och seriösare än vad de börjar bli nu på slutet. Är nämligen lite less på denna lista. Men eftersom det bara är några dagar kvar kör jag klart den!

Fia Vicki jag Malin Amanda på Omberget 2009 tror jag.

3dje dagens bild - En bild på någon i din familj.

En bild på mig och min syster(till vänster) Julen 2008.


Klantskalle

Vanligtvis brukar jag älska att slå in paket. Men då man tar för lite papper 2 gånger är det inte roligt längre... Tredje gången gillt! :)
Nu kan man ju säga att min hotmail [email protected] passar mig alldeles utmärkt.

 Haha kanske ska passa på att berätta hur den mailadressen dök upp. Jo som ni många vet kan man bara ha ett konto på blogg.se per mailadress. Så jag gjorde en ny adress och ny blogg. Sedan måste man ju aktivera mailet de skickar till en. Och eftersom jag redan har ett konto på hotmail gjorde jag mailadressen på en annan hemsida. När jag loggar in på den hemsidan upptäcker jag att jag inte ens hittar till inkorgen. Jag sitter och jävlas ett bra tag (nu pratar vi inte om 10 minuter, nej, jag tror jag satt i nästan 30 minuter för att hitta inkorgen) till jag slutligen finner den. Så jag aktiverar bloggen och ska logga in för att skriva det första inlägget. Då kommer den stora frågan "Vad hade jag för lösenord?" . Ja gud, allt strulade. Så till slut bestämde jag mig för att göra ett konto på hotmail ändå. Så nu loggar jag alltså in här med [email protected] och med ett lösenord jag faktiskt kommer ihåg. Så det kan bli...

Dag 22 - Det här upprör mig

Nu orkar jag inte sitta och försöka komma på någon "bra" sak. Tar ett enkelt exempel som jag var med om igår bland annat. Jag och Emil var ju på stan i värsta rusningen nu innan jul. Då blir jag så j*vla irriterad på de som ställer sig mitt i gången och står och pratar. De inser inte ens att folket måste trängas runt om dem. Eller ännu värre, de som ställer sig just innanför dörren. Ni i Umeå vet ju att MVG har någon "snurr-grej" som dörr. Just där stod några idioter och pratar... Haha, jag blir typ upprörd bara jag skriver det här. Men det är faktiskt någonting som irriterar mig varje gång jag går på stan. Folk som står i vägen och folk som går saktare än sniglar...Helst då man ska springa till bussen.

2010-12-22

Nu har jag suttit och latat mig hela dagen... Det enda jag har gjort är att fixa en ny design till Amanda. Känner att jag måste ta tag och göra någonting av den här dagen. Men 20-  på termometern lockar mig inte till att göra så mycket annat än att sitta inne. Men jag ska faktiskt ta mig i kragen och gå till vårdcentralen och boka tid för allergitest. Efter det ska jag nog bara dö av här hemma och vänta på att klockan ska bli runt 7-tiden då jag måste bege mig till stallet. Efter det ska jag vara med min älskling. Igår bakade vi en supergod hallon/blåbär smulpaj. Vad ska vi hitta på ikväll!? Vi sover iallafall hos mig ikväll.

Det är två dagar kvar till julafton!

Vårdcentralen. Bild från google.se

2a dagens bild - En bild på dig själv

Detta är en av de nyaste bilderna på mig faktiskt. Det där var ju till och med innan jag hade färgat håret. Jag känner att jag borde fixa någon ny bild innan man ska lägga upp en sån här bild igen.


1a dagens bild - En person som du umgås mycket med

Min älskling!


En till grej

Hittade även denna lista på en blogg. Så jag tänkte starta med den också. Då har jag något att skriva/göra varje dag. I den här listan ska man lägga ut en bild för varje dag istället för att skriva en text.

1a dagens bild: En person som du umgås mycket med
2a dagens bild: En bild på dig själv
3dje dagens bild: En bild på någon i din familj.ilj
4de dagens bild: En bild på en konstig tid i ditt liv
5e dagens bild: En gammal bild på dig själv
6e dagens bild: En bild på du och en vän du inte varit med på länge
7de dagens bild: En bild som du aldrig lagt upp
8de dagens bild: En person som du saknar
9de dagens bild: Någon i din släkt
10de dagens bild: Någon du tycker är väldigt snäll
11te dagens bild: En person du kan berätta allt för
12te dagens bild: En bild på din vardag
13de dagens bild: Du och någon klasskompis
14de dagens bild: En bild som påminner dig om gamla tider
15de dagens bild: En person som du vill vara med
16de dagens bild: En bild på dig själv
17de dagens bild: En ovanlig bild
18de dagens bild: En bild på din fritid
19de dagens bild: En person som är snygg
20de dagens bild: En bild på dina närmaste
21a dagens bild: En persons om alltid ställer upp för dig
22a dagens bild: En bild på en tid du saknar
23dje dagens bild: En bild från i sommras
24de dagens bild: En bild som gör dig glad
25te dagens bild: En person som alltid gör dig glad
26te dagens bild: Någon/några du alltid har roligt med
27de dagens bild: En bild som du alltid skrattar åt
28de dagens bild: En tokig bild
29de dagens bild: Den nyaste bilden på dig själv
30de dagens bild: Någon du aldrig kommer släppa taget om!

Dag 21 - Ett annat ögonblick

Jag kom inte riktigt ihåg hur gammal jag var men jag kan tänka mig att jag var runt 10-årsåldern. Min favorithäst på ridskolan hette Russin. Ett envist litet russ som jag älskade att rida. Till slut bestämde jag mig för att ställa upp i en tävling med henne. Om jag var nervös. Jag kom inte ihåg om det var blåbärshoppningen vi tävlade i först eller om det var dressyren på vintern. Men jag kom iallafall ihåg att jag var så lycklig över att ha fått Russin över de 50cenimetrarna som hindret var eftersom hon var en liten hopprädd skrutt som inte gillade att hoppa efter att hon varit med om en olycka. Men gud så glad jag var då jag fick ta emot den vita "clear-round" rosetten. Sedan kom jag ihåg den där dressyrtävlingen som hölls på vintern. Jag var verkligen hur nervös som helst eftersom jag inte var så duktig på programet. Jag tyckte att det var svårt att hålla reda på när den 15 meter stora volten skulle komma, när det var trav, när det var högergalopp och så vidare. Men nöjd var jag efteråt då jag gick av banan med att ha gjort ett fel. Fel galopp... Något år senare såldes min gulliga stjärna... Detta är en speciell ponny som jag alltid kommer minnas. Hon lever fortfarande och är över 20 år, den lilla sötnosen.

Bilderna är tagna med mammas jätte bra mobilkamera. Bild 1 är från dressyrtävlingen just innan jag skulle gå in i ridhuset och värma upp. Och bild 2 är från blåbärshoppningen då jag tog mig över de 50cm höga hindrerna.


Första lediga dagen

Har just klivit upp och snattat grabbens dator. Vi somnade halv 1 och ändå ligger han fortfarande och sover... Jag tyckte halv 12 räckte. Nu tror jag att jag ska dra igång hög musik och väcka honom. Sedan ska jag på något sätt(fråga mig inte hur) få med honom till stan. Jag måste kirra två saker.

Sånna här bilder var typ vad jag kunde hitta i hans mapp. Flygande katter?

Vinter



Dag 20 - Den här månaden

Det här är den stressiga månaden då man alla ska hinna köpa alla julklappar, alla ska klä granarna, det ska julpyntas och allt möjligt. Men det här året har jag faktiskt inte känt en sån där riktig stress som jag brukar göra inför jul. Alla klapparna var planerade och jag visste precis vad jag skulle ha, vilket gjorde allt betydligt mycket lättare. Allt har varit lugnt i skolan, fram till den här veckan. En idrottinlämning skulle in innan vi fick gå på jullov och jag hade även ett prov idag, sista dagen i skolan. Men det löste sig och det känns super skönt att ha gjort bort det nu. För nu ska jag bara njuta och mysa alla dagar det här jullovet. Och jag börjar längta mer och mer till att få öppna julklappar. Sedan är det ju nyår som väntar, hoppas det blir awesome det med!
Som Amanda sa "Nytt år, nya möjligheter!"

Bild från google.se

Det lönade sig

Igårkväll var jag så sjukt less på att sitta uppe med papperna framför mig och läsa dem om och om igen. Men det lönade sig! Jag svarade på alla frågor. Jag tror aldrig att det har hänt förut faktiskt. Och jag fick ned en fullproppad text på 4 stycken A4. Det är bra gjort. Nu hoppas jag på ett bra betyg på detta också!

Och föresten, NU HAR JAG JULLOV!!!!

Tummen upp på det!

Jul jul, strålande jul

Ännu ett år har vi släpat ned våran lilla plastgran från vinden. Den står nu så gullig i vårat vardagsrum med en massa röda julklappar under.





Love


Jag älskar dig mycket. Du är underbar.


Gud vad jag älskar att plugga!

Inte nog med att jag känner mig lite avundsjuk på de från Liljaskolan som fick lov redan i Fredags, nu har jag nämligen prov och bad imorgon... Sedan har vi avslutning på tisdag.
Mamma har nyss varit gullig och förhört mig på permanentkemin så nu kan jag det någorlunda. Ska läsa igenom de konstiga orden en till gång bara.

Förstår du någonting?

Premiärmatch

Det känns verkligen att jag har varit på premiärmatch idag! Eftersom jag inte tränat på två veckor pga min förkyldning var det rätt jobbigt att hålla ut de 3x20 minutrarna. Jag fick smaka på sarg 2 gånger, jag har druckit över 2 liter vatten vilket har resulterat i att jag måste springa på toa väldigt ofta. Och så trött som jag var domnade benen bort emellanåt och det kändes då jag skulle ta mitt uppför trapphuset här hemma. Men fyfan vad kul det är med innebandymatcher! Dock åkte vi på spö... Men nästa gång!!!

Rätt grym i oktober 2008 men nytagen tungpiercing och lila slingor i håret!

Dag 19 – Detta ångrar jag

En grej ångrar jag rätt stort. Många av de som läser detta vet nog vad det handlar om, haha... De som var med mig den kvällen främst. Men det är ingenting jag tänker skriva ut här. Men det är en grej som fått andra att lida och även mig själv emellanåt, men nu är allt över. Alla gör vi misstag. Annars vet jag inte riktigt någonting jag ångrar, eller jag kan iallafall inte komma på någonting just nu... Kanske att man inte håller lika bra kontakt med alla längre. Men så blir det säkert för alla. Man glider ifrån varandra och hittar andra vänner och så vidare. Jag tycker ändå att jag hållt bra kontakt med de som verkligen betyder någonting för mig. Visst att man inte träffar varandra så ofta. Men man pratar ändå emellanåt. Och då man väl träffas så har man oändligt med saker att prata om. Någonting jag har lärt mig från att man glidit isär och så vidare är att man verkligen lär sig vilka man kan lita på, vilka som alltid ställer upp för en och vilka man alltid kan prata med.

Nej alltså jag kan inte komma på någonting jag riktigt ångrar förutom det(jag inte tänker skriva) där. Så här tar detta inlägg slut. Puss.

Före/efter

Syrran min var rätt vågad! Efter att ha varit blond hela sitt liv bestämde hon sig för att sluta jävlas med den råttfärgade utväxten och färga brunt istället. Dock syntes inte den förjävliga utväxten så jätte bra på före-bilden. Och på efter-bilden hade hon lite fuktigt hår. Men jag tycker det blev bra:)


Vad hände?



Slagge!

Ni ska se hur den andra ser ut! Haft slagge... med en som kallas Finnen (dom var tre st dessutom). Han är rejält mörbultad kan jag säga er.

Vad hände?

Idag får kusinerna pryda "vad hände-inlägget". En i bh och en i alldeles för små solglasögon.


Vilket kap Sofie!

I vintras beställde jag ett par skor från H&M. Men de blev bara mer och mer försenade. Jag skulle fått vänta 3-4 månader innan jag skulle få dem. Så jag avbokade! Aldrig jag tänker betala fullt pris för ett par skor som är flera månader sena.
Men förra veckan såg jag på en gammal klasskompis blogg att hon hade dessa skor, helt oanvända, till salu för 70 kronor. Jag slog till! Nu längtar jag till sommaren då jag kan börja använda dem:) Nu väntar jag på att klockan ska bli halv 3 då syrran slutar. Då ska jag dra fram saxarna och klippa henne nu inför jul och nyår. 



Min lediga dag!

Bara för att jag har varit ledig idag har jag inte legat hemma och slappat. Nej, jag drog på mig täckisar och hela köret och for ut med sparken. Tog med mig kameran på vägen. Jag skulle egentligen hämta ett par skor hos en tjej så jag sparkade hela vägen dit. Det visade sig dock att hon glömt lägga ut dem... Så då var det bara att vända igen. Då tog jag en sväng förbi pappas jobb för att fixa klart med en julklapp. Sedan då jag kom hem har jag slått in lite julklappar, ätit lussebullar och skrivit klart en inlämning.

Om ett tag ska jag väll ta mig något käk, sedan ska jag fara och kolla på träningen. Kan tyvärr inte vara med. Igår gjorde jag ett försök till det, men huvudvärken kom så fort jag började anstränga mig minsta lilla, kroppens alla muskler la av och det kändes som febern var på väg tillbaka. Bättre jag vilar upp mig ordentligt! Efter att jag har sett träningen ska jag förbi Prince och ta in och göra iordning honom för natten.

Två bilder från idag. Det lär dyka upp fler eftersom.


Vad hände?

Ni vet då man fortfarande satt inne på Apberget? Iallafall, under 2009 for jag runt och knäppte kort på en hel del roliga/skumma ögonblick och la upp bilderna i ett album på apberget som hette "Vad hände?". Tänkte nu under några dagar lägga upp lite bilder därifrån.

Vi startar med dessa kramgoa killar! Och en operasjungande emil.



Dag 18 - Min födelsedag

Min födelsedag är den 5 april. Vet inte om jag skriva om den födelsedagen som var eller den som kommer?
Ja jag kan då säga att jag fyller 18 till våren och då jäklar blir det party! Taggad nanting !!!
Men min förra födelsedag då? Ja jag kom inte ihåg så mycket... Eftersom mina föräldrar är skilda blir det oftast 2 kalas för oss. Ett med släkten från mammas sida och en med släkten på pappas sida. 2 fikor(heter det så?!) är inte helt dumt kan jag säga er. Så jag antar att det var så förra födelsedagen också. Jag har faktiskt för mig att vi bjöd hem mormor&morfar, morbror magnus, sofia + kusinerna till mamma. Vi firade både mamma och mig då eftersom det bara är två dagar emellan våra födelsedagar. Sedan en vecka senare då jag var hos pappa bjöd vi hem släkten från hans sida då. :) Tråkigt att jag inte kunde hitta några bilder sen min födelsedag förra året. Men jag hittade iallafall en bild från då Matte(brorsan) fyllde 19 i augusti. Där sitter jag, Matte, mormor, morfar, mamma, morbror, hans tjej och minsta kusinen vid bordet hos mormor och morfar. Syrran och den andra kusinen saknas på bilden.


Super bra!

Måste bara göra er avundsjuka genom att berätta två saker. Jag är ledig imorgon och på Fredag. Just nu håller mamma på med lussebullar och jag ska snart få smaka lite deg.

Dag 17 - Mitt favoritminne

Jag har så många minnen så jag kan inte bestämma mig för någonting som är ett riktigt favorit minne. Men jag tänkte skriva om ett minne som får mig glad. Det är då jag tänker tillbaka på sommaren 2008 då jag, Vicki, Colle och Emil tog två mopeder, körde 10 mil för att komma till min mormor och morfars stuga där vi spenderade några dagar. Mycket bad och kortspel. Det var också på den tiden då vi inte hade växt ifrån varandra. Nu är några av oss på mer "skilda håll". Men det var en trevlig trip!
Dags att bjuda till med en stor bildbomb! Gud vad små vi var...
Vi sov i våran husvagn ute på gården istället för att alla skulle sova separat i olika rum.



Spe-armarna och snygg bikinibränna där också.

Haha det var jag som lyckades med det där...Styret ville inte riktigt dit jag ville!



Hej mitt vinterland



Äppel/Apelsin

Måste tipsa er om den godaste äppeljuicen jag någonsin smakat tror jag !!! Rynkebys! Verkligen supergod. Även apelsinsmaken är god. Så om du gillar juice, köp Rynkebys nästa gång du är och handlar.

Första julskinkan för 2010

Jag är en sån där tönt som inte tycker att tunnbröd är speciellt gott. Så jag brukar föredra att lägga julskinkan på en "kudd-macka", men eftersom vi inte hade några sånna hemma fick jag ta det vi hade, alltså sport-bröd. Men det funkade det också, tillsammans med ett glas äppeljuice.

Dag 16 - Min första kyss

Jag blev nog av med min "kyss-oskuld" under alla puss-lekar man körde i 6års - 1an.

Jag älskar allt som har med presentinslagning att göra

Gud vad jag längtar till jullovet och vad det har att bjuda på. Jul och nyår! Det roliga är att jag inte längtar till att öppna mina julklappar. Jag längtar mer till att ge bort. Såklart vill jag ju även öppna mina också, haha. Men jag älskar att ge bort och det är något som har kommit på senaste tiden. :) I år går typ alla mina julklappar i rött, guld och svart. Efter att jag hade slagit in ena med silver ångrade jag mig... Och de där prickarna/fläckarna på paketsnöret är faktiskt små gulliga hjärtan.


Detta tjat om julklappar

Gud vad jag älskar då planerna med presenter går som man vill!
Allas klappar är kirrade, bara broderns kvar nu. Och den kommer inhandlas på fredag. Är verkligen super nöjd med mormor och morfars julklapp också :) Sedan träffade jag Malin på bussen hem och vi har suttit och smidigt lite planer för julklappar till pojkvännerna och vi har kommit på en jäkla bra idé. Har egentligen köpt klart julklappar till Emil men jag känner att jag måste göra denna. Jag skulle iallafall uppskatta den om jag var han.

Nu ska jag ta nummer 13 från min chokladkalender och sedan börja slå in mormor och morfars julklapp. Tänkte även fota den så jag kan visa er efter jul.

Nu är jag lycklig!
Då allt går som jag vill.

NICE, det brukar jag också


Dag 15 - Mina drömmar

Gud, jag har en hel del drömmar. Till exempel saker som jag vill hinna göra innan jag dör och saker jag önskar mig för resten av livet. Jag får väll helt enkelt ge några exempel på några drömmar jag har.

Två saker som jag ska hinna göra innan jag dör är att hoppa fallskärm(ja, Vicki du läste rätt) och besöka jätte många olika länder!
Så jäkla höjdrädd som jag är ska jag ändå hoppa fallskärm innan jag ligger i graven. JAG SKA!

Några andra drömmar är att jag ska bli en riktigt ordentligt bra frisör och helst av allt starta eget senare för att få ännu mer cash ;) Sedan vill jag dela mitt liv med en man och 2 underbara barn. En fin stor hund ska även finnas i våran familj! Var jag vill bo har jag faktiskt ingen aning om än så länge. Ibland så trivs jag som fisken i vattnet i lilla Holmsund och ibland vill jag bara sticka härifrån hur fort som helst.

Något jag också har som en dröm, fast som nog är ganska svår att få som jag vill är att jag vill att alla viktiga personer som jag har i mitt liv just nu ska finnas kvar för mig på ett eller annat vis föralltid. ♥ Jag vill inte att jag och mina underbara vänner ska bråka/växa ifrån varandra och på så sätt tappa kontakten till exempel. Ja ni förstår nog vad jag menar.

En annan dröm jag har och som jag alltid har haft är att jag skulle vilja kunna sjunga! Visst kan jag sjunga och jag älskar verkligen att göra det, men hur det låter är en annan sak. Kan ju säga att jag inte har fått en endaste komplimang för mina vackra toner! Så ni kan ju tänka er ;) Dock vet jag att den drömmen aldrig kommer att bli sann... Men drömma kan man ju alltid.

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

Nummer 14 skulle alltså upp igår. Men jag hade varken tid eller ork för det. Och tyvärr har jag sån hemskt tråkig outfit idag så jag vet inte om jag orkar visa den över huvudtaget... Det mest tråkiga är att jag har samma tjocktröja som förra gången den här frågan kom. Så jag får väll helt enkelt lägga upp samma bild på den ;)
Till min blåa underbart sköna tjocktröja har jag ett par helt vanliga mörka jeans men hål på knäet sen jag föll med cykeln, stillastående. Så enkelt var det!


Johanna och Alexandra


Svar: Jag tycker att båda ni ska ta och boka om er resa till 29 Juni. För då befinner sig jag, Vicki, Fia, Johanna och Sandra oss där. Kan ni tänka er hur galet det skulle vara?:D Känner på mig att ni blev lite småsugna på att flytta resan nu va? ;) Ska någon av er föresten bo på Hotell Grand Okan?

RESA BOKAD!!!

29 Juni drar jag Vicki, Fia, Johanna och Sandra till Alanya :D Jag, Vicki och Fia på ett hotell och Johanna och Sandra en bit ifrån oss. Hur underbart kommer det inte bli?!

En helt vanlig söndag

Sitter här och äter fralla och dricker cola och väntar på att tiden ska gå, typ. Runt 2 ska jag till stallet i kylan, vilket jag verkligen inte taggar till och sedan efter middagen bär det av till stan där jag ska kolla på mitt lag som ska spela match. Jag kan tyvärr inte vara med eftersom min förkyldning inte har gett sig. Febern har lagt sig och allt snor har börjat försvinna men det gör fortfarande fruktansvärt ont i halsen...

Imorgon är det dax för ännu en ny skolvecka. Tänk er, om 1 vecka och 2 dagar har vi JULLOV! Det var ju nyss sommarlov!?

Sen måste jag bara få säga en sak, som kanske gör er lite avundsjuka. Men innan den här helgen är slut ska jag, Vicki och Fia ha bokat resan till Alanya 29 juni. UNDERBART!

Bilder från Google.se



Julbak

Ikväll kom det några superfina brudar till mig för att ha en myskväll med julbak och spel. Super kul att Frida kunde komma också :) Vi bakade polkaknäck och pepparkakor. Sedan fikade vi det + julmust och glögg och spelade Med andra ord. Det spelet kan man ju inte tröttna på. Jag var redan hes innan, men efter ikväll och allt skratt är jag dubbelt så hes. Bilderna får tala för sig själva. Ni kan ju gissa vilka som vann och vilka som förlorade, iallafall första omgången. Och vi får bjuda till lite med bilderna, jag tror det inte blev en enda bild som såg ok ut, haha.








Jul/nyårs klänningar tips 3



Dag 13 - Den här veckan

Den här veckan har precis som de andra, rullat på. Tycker veckorna går så himla fort!
Jag har varit en hel del i stallet. Även varit med mina fina vänner. Jag har tyvärr inte kunnat träffa min älskling så mycket. Han har legat hemma och varit hur sjuk som helst. Knappt kunnat röra på sig stackaren. I Tisdags drabbades även jag av denna förbannade hosta, förkyldning och feber som alla har just nu. Och jag har fortfarande inte riktigt blivit helt frisk. Det har gjort att jag inte har kunnat träna någonting sedan i måndags...
Just nu sitter jag och älsklingen och ser Cirkus Möller och väntar på att Idol-finalen ska börja igen. Imorgon ska jag se en innebandymatch och på kvällen ska jag och några superfina tjejer ha julmys. Vi ska baka litegrann, äta och mysa med julmusik och spel. Kommer bli underbart :)

Jul/nyårs klänningar tips 2



Designer

Igår satt jag och trixade med Elinas design. Blev himla nöjd med den! Skulle kunna kopiera den rakt av till min egna blogg... Gjorde även Vickis design idag och Amandas blogg blir nästa projekt. Jag tycker att det är skit roligt. Dock är jag lite dålig på komma på hur jag ska göra dem men...
Jag märkte att designerna ser lite annorlunda ut på olika skärmar osv. De ser absolut inte lika bra ut på min bärbara jämfört med pappas stationära där jag gjorde dem. Allt blir så mycket mindre och konstigare på bärbara...

Klicka på tjejernas namn för att komma till deras bloggar :)

Skoter

Jag och Jesper hade ju planerat att fara ut på vinters första skotertur(min iallafall) i helgen. Men jag är ju sjuk, så det blir nog ingenting av... Jag älskar att åka skoter!

Bilden är sen 21 Mars då vi var ute.

Lite julmusik

Klicka HÄR!
Jag vet att det är lite konstiga artister och låtar. Men jag orkade inte sitta och söka igenom alla låtarna på spotify.


Jul/nyårs klänningar tips 1





Dag 12 - I min handväska

Nu var jag tvungen att springa och hämta väskan bara för att skriva det här inlägget...
Men i min väska har jag: Kvitto, en tom kortleksask(fråga mig inte varför), en julklapp, halstabletter, glasögonen och fodralet, schema, p-piller, tuggummi, en kjol!? , börsen, läppglans, smycken och tamponger.

Alla andra grejor som nycklar, hörlurar osv har jag i mina super stora jack-fickor.

Nässpray, alvedon och Zyx är mina bästa vänner just nu


Febern kommer och går, snoret rinner, huvudet värker och halsen gör ont. Usch vad less jag är, redan. Det har varit såhär i två dagar och jag är redan spyless. Vill bara bli frisk.

Jag och Ida hade ju planerat att åka in till stan innan skolan. Men jag stannar hemma och laddar inför att åka upp till skolan och ha en lektion. Imorgon är jag nog hemma. Har bara idrott och det kan jag ju ändå inte vara med på.

Svar på fråga


Svar: Ja, Johanna eftersom du aldrig länkar någon blogg så får jag väll svara på det här viset istället. Bild på klänningen kommer, efter nyår. Det får vara som en liten överraskning, hihi. Men jag hittade klänningen på H&M så det lär nog vara betydligt många fler än jag som har den tyvärr. Men jag har blivit tokig på detta klänning-sökande så det fick bli den första bästa som passade och såg ok ut. :)

Dag 11 - Mina syskon

Jag känner på mig att det här inlägget kommer bli väldigt långt...
Jag har en storebror på 19 år och en lillasyster på 14 år. Så jag är alltså mittenbarnet. Som jag har nämnt tidigare umgicks jag mest med min storebror, hans kompisar och barnen på gatan då jag var liten. Vi kanske inte var världens bästa vänner men vi umgicks ändå. Jag var ju överlycklig över att få spela tv-spel och landhockey osv med brorsan. Dock fick jag ta en hel del stryk, men det gjorde mig ingenting. Jag kanske ska tala om vad han heter också. Han heter Mattias, men kallas alltid Matte. Det var iallafall jag och Matte som var mot lillasyrran Sandra. Vi retade henne ofta och vi var alltid på samma sida. Haha, den lilla stackaren! Ju äldre vi blev dessto mer växte vi ifrån varandra. Han hade sina kompisar och jag mina. I början av September det här året flyttade Matte tillsammans med några kompisar och flickvän till Oslo för att skaffa jobb där. Det är rätt tungt för jag saknar honom ibland, men han kommer hem till jul för att fira med oss :) I Oktober var vi och hälsade på honom i Oslo så det var ju inte så länge sedan vi sågs. Men det känns ändå som om det var jätte länge sedan.

Min storebror kan vara rätt fin ibland, titta bara vad han hade kommenterat på denna bild. Dock skyllde han på ironi då jag tackade så mycket för kommentaren. Men jag vet att han menade vartenda ord ;)


Nu till min lillasyster
Som jag nämnde här ovan var Sandra rätt mobbad av mig och Matte då vi var små. Jag kom även ihåg att hon såg upp hemskt mycket för mig. Då jag och grannen startade en loppis mitt ute på gatan skulle hon göra precis samma sak. Nu när jag tänker tillbaka var hon rätt gullig, men då var hon mest bara irriterande och jobbig. Efter att mamma och pappa skilde sig för ca.7 år sedan fick vi bättre kontakt. Jag tror att det berodde på att vi var tvungna att dela rum. Hon började även kunna ha mina kläder och hon blev mognare och mer som mig. På det viset tror jag att vi har kommit närmare varandra. Nu kan vi prata om det mesta med varandra. Hon är verkligen fin min syster, men himla dryg då hon ständigt är i min garderob och rotar efter kläder...

Jag älskar mina syskon himla mycket även om jag inte alls säger det speciellt ofta, typ aldrig. Men jag hoppas att de vet det ändå. Och jag hoppas även att de vet att jag ställer upp för dem, hela tiden.

Lillasyster Sandra till vänster och jag till höger på Mattes student i år. Jag ser väldigt orange hårig ut, men det var jag faktiskt inte... Jag tror att det är min systers rätt ljusa hår som gör att mitt ser för jävligt ut.

Storebrorsan Matte till vänster då han tog studenten.


Lite flum

Ibland är det rätt kul med inbyggda webbkameror. Iallafall då man är på skolan!
Haha mitt öga och Linns påsar under ögonen!?





Äntligen!

Äntligen har jag hittat en jul/nyårsklänning. Känns så jäkla skönt att ha fått göra bort det! Trodde att det skulle vara omöjligt att hitta en men...
Jag och Ida for på stan efter skolan i jakt på skor åt henne och jag skulle köpa julklappar. Vi kom varken hem med några skor eller julklappar. Jag kom bara hem med grejor åt mig och hon kom hem med många grejor, men inga skor.

Så eftersom vi börjar kvart i 2 imorgon kanske vi åker upp lite tidigare till stan för att då köpa julklappar och skor. Men jag är så jäkla glad att jag äntligen hittat mig en klänning! :)

Julklappstips 6 - Flick/pojkvän

1. Köp ett personligt smycke till din älskling! Kanske en ring med ditt namn innuti?!
2. Köp en parfym! Du får chansen att välja hur du vill att just din kille/tjej ska dofta. ;)
3.
Bjud älskling på bio och en romantisk middag.
4. Kläder funkar också allt jämt. Kanske inte så personligt men...
5. Om du inte vill gravera in era namn på ett smycke kan du köpa ett helt vanligt. Funkar alltid, iallafall för oss tjejer.

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Haha jag får ursäkta för världens tråkigaste outfit. Men kläderna jag hade på mig idag hann jag inte fota innan jag stack iväg till stallet. Och nu efteråt har jag bara dragit på mig mjukisstället. En blå munktröja och svarta mjukisbyxor. Jag lovar att lägga ut någon bättre outfit bild någon annan dag!

Jag vet att jag gör samma läckra pose på båda bilderna. Men min syster råkade zooma som tusan på ena då hon inte visste att en del av mina kläder sku med. Men den nedre ville jag bara he dit för att den blev cool på något vis och jag blev typ dubbel!? Något hände dock med mina ögon på båda bilderna.


2010-12-07

Alla börjar bli sjuka nu. Antingen är det världens förkyldning eller influensan som de flesta åker på!
Började känna mig lite dålig igårkväll och nu känns det till och med ännu värre. Hoppas inte att jag ska gå och bli sjuk. Börjar bli lite snuvig(kan dock bero på att jag varit i stallet och vid katten, inte super då jag börjat bli allt mer pälsallergisk), sedan har jag huvudvärk och känner att jag fryser. Men det stoppar inte mig! Jag ska ut ikväll med Vicki, Fia och Tobias för att köpa godis. Jag drog på mig pappas underställ under en tjocktröja och mjukisbyxor. Så jag har verkligen inte tänkt att frysa!

Dålig uppdatering från min sida idag.. Har inte känt för att blogga!
Kan ni tänka er, det är bara 17 dagar kvar till självaste julafton!?

Dag 09 - Min tro

Detta blir ett kort och enkelt inlägg. Jag tror faktiskt inte på någonting. Jag bara är!

Julklappstips nr 5 - Mormor/morfar & farmor/farfar

1. Ge dem en personlig julklapp! Något foto på deras barnbarn. Eller en fotobok med bilder från året som varit.
2. En annan personlig julklapp är en fotokalender. Se till att matcha så att bilderna är tagna ungefär samma månad/årstid som kalendern visar.
3. Bege dig till en chokladbutik och köp fin choklad och praliner. Lär uppskattas om de är chokladälskare!


Julklappar

Just nu springer jag runt på stan och försöker hitta julklappar till mamma och brorsan. Det är bara deras klappar som fattas. Och en del av Emils. Gillar tidsinställda.

5 things

• Jag har brutit mitt högra lårben (en barndomskompis gjorde det på mig), höger-foten och en tå på höger fot.
• Efter en häst"olycka" fick jag slitningar/repor/skador på hjärnhinnan.
• Jag har olika långa ben. Det syns om jag står rakt med båda benen i shorts/utan byxor.
• Jag har för det mesta väldigt bra imunförsvar. Förvånar mig inte om jag åker på världens influensa nu just efter jag skrivit detta.
• Jag börjar känna av allergi mot pälsdjur. Synd då jag både har katt och häst... Våran katt kan jag inte klappa längre utan att det ska klia i ögonen och jag ska få nysattacker. Och nej, jag kommer inte vilja he bort någon utav dom för det.

Liten 33cl colan såg ut.

Inte helt dumt

För ett litet tag sedan kom jag till pappa, efter att ha varit hos mamma i en vecka. Kände mig sugen på någonting så jag gick och rotade i skåpen. Vad hittar jag? Jo, både godis, ostkrokar och jordnötter. Min för övrigt tråkiga söndagkväll är räddad!

Julklappstips nr 4 - Pappa

1. Köp det nödvändigaste, underkläder! Några kallingar, strumpor eller varför inte ett par fräcka långkalsonger!?
2. Köp en parfym som luktar gott!
3. Ett presentkort på någon affär funkar till de flesta. Är han intresserad av fiske? Köp ett presentkort på en fiskebutik! Läser han mycket böcker? Köp ett presentkort på Bokia tex.
4. Ett par skinnhandskar funkar alldeles utmärkt då det är så kallt.
5. Köp nya fina ölglas till honom som han kan använda då han bjuder gubbarna på öl.
6. Annars funkar alltid en finare skjorta och slips.


Dag 08 - Ett ögonblick

Detta inlägg har nog Vicki och Fia väntat på... Vi skulle kunna kalla det "Subways-möken" !
Frågan är ju om det är rätt att skriva ut detta eller om jag kommer få skämmas.

Jag, Vicki och Fia sprang omkring på stan en dag för att sedan gå och äta på Subway. Vi beställde lite käk och gick sedan och satte oss på de höga trästolarna mitt i resturangen. Till en början var det rätt mycket folk, men till slut var det bara vi kvar, som tur var. Ja, du borde väll kunna gissa vad som hände?
Jag kände hur jävla mök-nödig jag var. Och mitt i ett gap-flabb var jag tvungen att släppa på trycket. Och jag kan ju säga att gapskrattet efter det var inte att leka med. Vicki och Fia dog bokstavligen. Nej det var inte någon mesig liten tjej-fis där. Det var en rejäl rövraket! Vicki och Fia satt och skrattade konstant i 20 minuter tror jag. Och så fort de lugnade ner sig litegrann och jag skulle säga något började de skratta igen... Om jag var anställd på Subway skulle jag faktiskt ha velat jobba den där dagen. Det är väll inte varje dag någon sitter och släpper brakare där och dessutom på trästolarna som gjorde möken ännu mer högljudd.

Ja, roligt var det iallafall. Men frågan är, hur mycket har jag inte skämt ut mig nu? Vet ju inte ens vilka som läser min blogg. Men vadfan, jag är också mänsklig. Och ni grabbar som inte tror att vi tjejer fiser borde ha varit där.



Övningskört

Nyss kommit hem. Jag och mamma stack iväg till stallet. Hon fick mocka medan jag gjorde mat. Sedan gick jag ut till Prince i hagen och skämde bort honom med morötter och mackor. Han blev glad iallafall!
Föresten körde jag dit! Det går bara bättre och bättre och jag tycker det är riktigt roligt. Hoppas på körkortet i April. Men vet inte riktigt om det kommer bli så :]

Bild från google.se

Dansuppvisning - Pippis jul

Lite bilder som jag tog igår på dansuppvisningen. Filmen har jag lagt in på datorn, men var den har hamnat har jag ingen aning om... Får se om jag kan hitta igen den senare för jag ska nämligen åka till stallet nu.





Julklappstips nr 3 - Mamma

1. Är hon frusen om fötterna? Köp värme tofflor åt din mamma.
2. Ljuslyktor med fina ljus. Kanske doftljus till och med.
3. Köp några nya fina vinglas :)
4.
Hitta några riktigt fina smycken eller klockor.
5. Simpelt ! Ett presentkort så hon får köpa precis vad hon vill.


Dansuppvisning

Nyss gjort mig klar så nu är jag redo för att åka! Om ett tag kommer Susanne och hämtar mig och sedan ska vi fara och se på Vickis och Fias dansuppvisning. Johanna har bett mig att filma så jag ska nog ta och göra det. Så det kanske dyker upp en liten filmsnutt här eller någon bild.

Dag 07 - Min bästa vän

Detta inlägg kommer nog ni icke hästintresserade tycka är tråkigt. Men det är faktiskt så, en av mina bästa vänner är ponnyn. (Har ju såklart "människo-vänner" också men)
Han är en jag alltid kan lita på, han kan få mig på helt andra tankar och han kan få mig riktigt glad. Även om jag är så fruktansvärt less på att åka till stallet ibland skulle jag aldrig vilja byta bort honom mot någonting. Under de här 4, snart 5 åren tillsammans har han verkligen tagit mitt hjärta med storm. Han är så speciell på så många vis. Det är verkligen en häst du måste "hitta knapparna på" för att tycka att han är snäll/trevlig/rolig att rida. Under de här åren har jag och Carris försökt hittat någon skötare till Prince och det är många som antar utmaningen, men inte lika många som stannar kvar. Just för att man måste ge det tid! I början då jag red Prince hade jag tårar i ögonen av ilska många många gånger. Men som tur var gav jag aldrig upp. Det tog några år innan jag lärde känna honom på riktigt. Nu är han världens finaste för mig och jag älskar honom så fruktansvärt mycket. ♥

Haha lite trist för er att läsa det där, men...

Två av de första bilderna som togs på oss.



Och 2 av de senaste bilderna på oss.

puss!

Hjälp!

Min tränare har gett mig i uppgift att slänga ihop lite "pepp-musik" på ett USB-minne till uppvärmning/pepp i omklädningsrummet. Jag har kommit på en hel del, men jag känner att det inte riktigt räcker. Så om du har nå tips på peppande/snabb musik. SKRIV NER!

Dag 06 - Min dag

Min dag började runt 8 tiden, Emil for till skolan och jag satt hemma och väntade på att klockan skulle gå. 10.20 åkte jag buss upp till Gamlia för att ha idrott. Badminton och innebandy. Efteråt mötte jag upp Tobias på stan, tog en pommes och sedan for vi hem till mig och spelade Icy Tower. Klockan 5 hade jag innebandyträning. Den blev betydligt mycket bättre än vad jag trott innan. Var grymt otaggad då jag åkte dit! Men det ändrades faktiskt. 

Efter träningen stack jag hem för att äta och duscha. Sedan kom grabben förbi mig innan vi gick till Statiol. Där hyrde vi en Beck-film och köpte lite gotta. Vi gick hem till honom sedan och dukade upp för grönsaker med dip och lite tända ljus framför filmen. Just nu sitter jag här proppmätt efter alla grönsaker och dip! Vad jag och Emil ska hitta på nu är frågan!? Lär inte bli så sent ikväll eftersom jag ska upp för att jobba min sista helg. 

Kanske ett av de tråkigaste inläggen på länge... Men men! Vi ses igen imorgon.

Julklappstips nr 2 - Syster

Precis som jag skrev på brorsornas julklappar vänder jag mig åt de äldre. Oftast önskar sig mindre barn mer grejor och de vet vad de vill ha. På så vis är det lätt att köpa någonting. Men ju äldre man blir dessto svårare har man att önska sig någonting. Så känner iallafall. Så här kommer några julklappstips till den äldre syrran.

1. Precis som brorsan har kanske syrran också flyttat hemifrån. Då passar det bra att köpa alla nödvändiga saker som tallrikar, glas, örngott, påslakan och så vidare.
2. Underkläder eller kläder över huvudtaget är alltid välkommet till en tjej.
3. Smink eller smycken är också ett säkert kort. Varför inte köpa ett smyckesträd till alla hennes smycken?
4. Ge ett presentkort på hennes favoritbutik så får hon välja det hon själv vill ha.
5. Köp någon mysig halsduk, mössa eller vantar håller hon sig varm i vinter ;)
6.
För att ha en skitrolig tjejkväll kan du köpa spelet som heter "Tjejmiddag" till henne. Eller något annat roligt spel.

Icy jävla tower!

Varför har Tobias visat mig Icy Tower på facebook för? Livsfarligt! Börja aldrig spela det, då är du fast. Iallafall om du är lika vinnarskalle som mig. Kan ju aldrig ge mig... Ska ständigt ha nya rekord. Slutpratat om det nu!

Om cirkus 40 minuter börjar min träning. Känner mig inte sådär jätte taggad med träning på en fredag eftermiddag, men det är bara att bita ihop och göra det bästa situationen.

Fick lov att springa på banken efter skolan för att se vad som hänt med mitt kort. I några dagar har det stått "Kortet kan ej läsas. Testa i en annan aoutomat eller lite senare".
Tydligen var det ett märke det var fel på. En liten repa. Så nu ska jag få ett nytt kort hemskickat till mig. Inte superbra att detta händer just innan jul... Vill ju ha koll på hur mycket annat jag kan köpa, så jag ändå har råd med julklappar.

Nu får jag ge mig. Vi hörs senare :) Och glöm inte att titta in vid klockan 8 för att se några jultips till syrran.

Hittade ingen bättre bild på Google. Detta är då det förbannade spelet Icy Tower

Fredag!

Vad gör jag uppe nu sådär 1 timme innan jag egentligen ska upp? Jo, Emil skulle iväg till skolan lite tidigare än mig så jag klev upp och käkade frukost med honom. Men nu sitter jag ensam här och bläddrar igenom alla kanaler på tv:n. Halv 9 en vardagsmorgon är det omöjligt att hitta någonting att se på!

Senare bär det av till stan för att ha innebandy på idrotten. Efter det tänkte jag gå in till stan en snabbis och köpa en julklapp. :)

Julklappstips nr 1 - Bror

Julklappstips till storebrorsan!
Till en yngre lillebror är det ju enklarare, det är bara att köpa en leksak/traktor eller något. Så jag inriktar mig på större bröder.

1. Om han är tillräckligt gammal så att han har flyttat hemifrån kan man alltid köpa alla dessa nödvändiga saker som bestick, glas, tallrikar, osthyvel, smörkniv, lakan, kuddfodral osv. Kanske inte den roligaste julklappen men absolut nödvändig. Han kanske inte vill lägga alla sina pengar på det själv.
2. Lite smått och gott! Tex en snabbkylare för ölen. Du hittar säkert någon lämplig sida om du googlar.
3. Parfym ! Ett säkert kort.
4. Något roligt spel. Kanske ett förfest-spel till de galna partykvällarna!?
5. Någon snygg tröja, skärp eller liknande.

Done!

Nu har jag äntligen gjort klart alla julklappstips som kommer dyka upp här under veckan. Har även hunnit äta middag så det känns skönt. Det som återstår just nu är städning på rummet... Bäst jag sätter igång redan nu. För sedan kommer älsklingen och då tänker jag inte stå och dammsuga golvet för fullt.

Slänger även in en bild på mig. Jag är betydligt mycket mörkhårigare nu.
Bilden är tagen för ungefär 2 veckor sedan.

Julklappstips

Tänkte börja med julkappstips nu såhär några dagar innan jul. Jag vet själv hur svårt det kan vara att hitta julklappar till pappa/mamma/syskon och så vidare och jag är ingen höjdare själv på den punkten. Jag är oftast ute i sista sekund. Men jag tänkte ändå tipsa om några juklappstips jag har nu 6 dagar i rad. Jag kommer ge tips på julklappar till bror/syster/mamma/pappa/pojk&flickvän/mormor&morfar/farmor&farfar. Första tipset dyker upp ikväll klockan 8! Och sedan fortsätter tipsen att dyka upp klockan 8 varje kväll. Jag gillar att man kan förprogramera!

Bild från Google.se

Dag 05 - Vad är kärlek?

Eftersom jag på min förr förra blogg skrev ett skitlångt inlägg om just kärlek kopierade jag det haha... Synd för er som redan har läst det men jag orkade verkligen inte sitta och skriva ett nytt liknande.


I ordboken betyder kärlek: "En stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet".

Mina tankar:
Det finns många olika slags kärlek. Kärlek behöver inte vara dina känslor för en annan person, du kan älska en hund eller en katt. Medan andra kan älska sina syskon och föräldrar precis lika mycket. Men just nu utgår jag från att det är kärlek till en annan person som inte är syskon eller familj.

Kärlek känns även annorlunda från person till person. För vissa kan det pirra lite extra i kroppen då de tänker på en speciell person, vissa blir nervösa och kallsvettiga, vissa blir energiska medan vissa inte kan sluta tänka på personen. Kärleken lämnar aldrig en person oberörd!

Känslan kan även bero på om kärleken är besvarad. Om den är det känner du dig oförstördbar medan om du är olyckligt kär kan det kännas som allt rasar samman.

Ibland tror jag att det är svårt att veta om man egentligen är kär. Det har iallafall jag stött på. Kanske är man förälskad, gillar man personen eller så kanske man bara tycker om att vara i den personens närhet. Ena dagen kanske det känns som du tycker om en person men nästa dag tycker du om en annan. Skulle du kunna kalla det kärlek?

Några tror på första ögonkastet medan vissa inte alls tror på det. De tror istället att man ska lära känna varandra och acceptera varandra för att ens kunna känna någon slags kärlek. Det är helt olika från person till person och vad du anser vara kärlek kan bara du bestämma.

Redan när vi är små läser våra föräldrar böcker om sann kärlek och då blir allt plötsligt jätte konstigt då vi blir kära. Drömprinsen kommer kanske inte ridandes på en vit häst, istället kanske han är skolans pluggis som ständigt sitter ensam på rasterna. Det blir inte alltid som vi tänkt oss.

Kärleken förändras rätt mycket med åldern också. Jag kom ihåg att jag som liten var galet kär i min brors bästa kompis och tyckte han var jätte läcker, medan min syster var döförälskad i Markoolio. Det är ju inte precis så att jag skulle gå och bli kär i min brors kompis nu som är 4 år äldre och jag tror definitivt inte att min syster skulle vara kär i Markoolio. Nej, kärleken jag har för Emil just nu 10 år senare är på en helt annan nivå och på ett helt annat sätt.

Ibland händer det att man prioriterar bort kärlek. Man kanske är rädd eller så kanske man har blivit kär i fel personer tidigare och tror att det ska hända igen. Vissa kan säkert leva utan kärlek. Men det skulle aldrig jag klara. Jag tror att jag skulle bli nedstämd. Just därför tycker jag så hemskt synd om dem som inte får bestämma själv vem dom ska gifta sig med. Skulle du vilja att din mamma och pappa bestämde vem du skulle vara med för resten av livet och vem du skulle skaffa barn tillsammans med? Det skulle verkligen inte jag. Jag vill hitta en man jag är förälskad i, gifta mig med honom, få fina barn och skaffa en fin villa. Allas dröm! Det är synd att alla inte kan få chansen att uppleva det.


Bild från google.se


Dag 04 - Det här åt jag idag

Kanske denna listas mest ointressanta inlägg... Eller vad säger ni? Jaja bäst jag börjar då.
Frukost: 2 rostade mackor och ett glas juice
Lunch: Lite kycklingpytt på skolan
Mellanmål: Lite godis från Segaråttan :]
Middag: Jag och syrran lagade nudlar, kött och wook.
Mellanmål: Det som blev över från godispåsen.

Så intressant var det !

Vilken frisyr passar just dig?

Förlåt att detta inlägg blev betydligt mycket senare än vad jag hade planerat. Men jag kom inte hem förrän halv 11 så jag har suttit och knåpat ihop det här nu. Hoppas ni är nöjda iallafall! Jag har tagit tipsen från google och även från egna erfarenheter som vi faktiskt har lärt oss på lektionen idag.

Ovalt ansikte
Oval ansiktsform
Du kan ha alla frisyrer eftersom du har så bra balans i ansiktet. Du behöver bara tänka på hur du själv vill ha det! På olika sätt kan du försöka framhäva vissa delar av ditt ansikte genom att klippa på vissa sätt. För att framhäva dina ögon mer, klipp en lugg. Men en liten tunnare/spretigare lugg för annars finns det risk för att du "tar bort" fina delar av ansiktet. Gillar du kanske din näsa i profil? Dra tillbaka håret lite på sidorna. Undvik mycket långa luggar.
Avlångt ansikte
Avlång ansiktsform
Om du har ett avlångt ansikte dvs längre ansikte än vad det är brett, med hög panna och smal haka passar du i mycket volym. Du ska undvika att ha för långt hår. Det kommer göra att ansiktet ser längre ut än det faktiskt är. Det är bättre att ha axellångt hår och undvik frisyrer utan lugg.

Runt ansikte
Rund ansiktsform
Framhäv dina drag med en lämplig frisyr. Frisyrer som är längre än till hakan och toppar i olika lager passar de med runda ansikten. En lugg framhäver dina ögon! Undvik att ha för lockigt och långt hår, det kan göra att ditt ansikte ser ännu rundare ut, vilket även en stram hårtoffs gör.

Fyrkantigt ansikte
Fyrkantig ansiktsform
Sträva efter att ha mellanlånga frisyrer och locka gärna håret. Skaffa en sidolugg för att få en bra balans i ansiktet. Däremot ska du undvika fyrkantiga klipp och långt platt hår. Om du ändå vill ha långt hår, tänk på att göra volym i det och locka det.

Hjärtformat ansikte
Hjärtformat ansikte
Om pannan är bred och ansiktet smalnar av nedtill har man ett hjärtformat ansikte. Du passar i lockar och volym längst ned vid hakan. Du ska inte ha allt för långt hår. Men du kan variera om du vill ha plattat en dag och lockigt andra. Undvik bakåtslick!!!

Trekantigt ansikte
Trekantig ansiktsform 
Du ska ha frisyrer som har lite mer volym vid tinningarna och som är smalare nedtill. Om du har lockigt hår och trekantigt ansikte borde du välja en frisyr som slutar vid käklinjen. Du ska undvika långa fylliga frisyrer och mittbena. Du ska inte heller ha alldeles för kort hår.


Kika in senare!

Jag har planerat att skriva ett rätt intressant inlägg senare ikväll (åtminstånde för oss tjejer). Om du har lust att veta vilken frisyr just du passar i, kika in här igen efter 10-tiden ikväll.

Inte första gången

Ni som har följt min blogg ett tag vet att jag inte riktigt kan bestämma mig var jag vill hålla till, vad jag vill heta och hur allt ska se ut. Så detta är väll den femtielfte bloggen jag gör! Min förra blogg skapades då jag var på bushumör och kände för att göra något roligt. Det var inte en så klöver idé. Efter ett tag ångrade jag mig att jag inte gjort en seriösare blogg. Och nu kände jag verkligen för förändring.

Ber om ursäkt till er som följer min blogg som ständigt måste hoppa till en ny adress och lägga den på minnet. Jag hoppas ändå att de flesta även följer med mig hit. ♥

För er som är nya på denna blogg tänkte jag berätta att jag håller på med listan här nedanför. Jag har hunnit tre dagar och ska skriva den fjärde ikväll. Om du vill se de tidigare inläggen jag skrivit kan du klicka dig in här.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0