Vilken frisyr passar just dig?

Förlåt att detta inlägg blev betydligt mycket senare än vad jag hade planerat. Men jag kom inte hem förrän halv 11 så jag har suttit och knåpat ihop det här nu. Hoppas ni är nöjda iallafall! Jag har tagit tipsen från google och även från egna erfarenheter som vi faktiskt har lärt oss på lektionen idag.

Ovalt ansikte
Oval ansiktsform
Du kan ha alla frisyrer eftersom du har så bra balans i ansiktet. Du behöver bara tänka på hur du själv vill ha det! På olika sätt kan du försöka framhäva vissa delar av ditt ansikte genom att klippa på vissa sätt. För att framhäva dina ögon mer, klipp en lugg. Men en liten tunnare/spretigare lugg för annars finns det risk för att du "tar bort" fina delar av ansiktet. Gillar du kanske din näsa i profil? Dra tillbaka håret lite på sidorna. Undvik mycket långa luggar.
Avlångt ansikte
Avlång ansiktsform
Om du har ett avlångt ansikte dvs längre ansikte än vad det är brett, med hög panna och smal haka passar du i mycket volym. Du ska undvika att ha för långt hår. Det kommer göra att ansiktet ser längre ut än det faktiskt är. Det är bättre att ha axellångt hår och undvik frisyrer utan lugg.

Runt ansikte
Rund ansiktsform
Framhäv dina drag med en lämplig frisyr. Frisyrer som är längre än till hakan och toppar i olika lager passar de med runda ansikten. En lugg framhäver dina ögon! Undvik att ha för lockigt och långt hår, det kan göra att ditt ansikte ser ännu rundare ut, vilket även en stram hårtoffs gör.

Fyrkantigt ansikte
Fyrkantig ansiktsform
Sträva efter att ha mellanlånga frisyrer och locka gärna håret. Skaffa en sidolugg för att få en bra balans i ansiktet. Däremot ska du undvika fyrkantiga klipp och långt platt hår. Om du ändå vill ha långt hår, tänk på att göra volym i det och locka det.

Hjärtformat ansikte
Hjärtformat ansikte
Om pannan är bred och ansiktet smalnar av nedtill har man ett hjärtformat ansikte. Du passar i lockar och volym längst ned vid hakan. Du ska inte ha allt för långt hår. Men du kan variera om du vill ha plattat en dag och lockigt andra. Undvik bakåtslick!!!

Trekantigt ansikte
Trekantig ansiktsform 
Du ska ha frisyrer som har lite mer volym vid tinningarna och som är smalare nedtill. Om du har lockigt hår och trekantigt ansikte borde du välja en frisyr som slutar vid käklinjen. Du ska undvika långa fylliga frisyrer och mittbena. Du ska inte heller ha alldeles för kort hår.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0