Dag 09 – En låt som du lyssnade på innan den blev "populär"


Svar angående yrkesgymnasiet

Svar: Just nu trivs jag på skolan. Tidigare var jag missnöjd. Vi hade problem med lärare förut. Ibland hade vi ingen lärare, vilket gjorde att vi kom efter i planeringen. Men nu har vi en lärare jag trivs jätte bra med. Man märker att hon verkligen vill lära ut och vi kommer ha henne fram till jul, minst. Jag tror faktiskt att hon kommer få vara kvar efter det, för hon är riktigt bra. Lokalerna är jätte fina och slapp skola. Det är ju väldigt mycket praktik, så om du är lite skolless är det en bra skola. I 1an har vi praktik 2 gånger i veckan och sedan tror jag att det är 3 gånger i veckan i 2an och 3an. Men jag ska vara ärlig och säga att jag helst hade gått på Draggen. Det känns som dom är seriösare om jag ska vara ärlig. Men, om inte betygen räcker till så är yrkesgymnasiet ett bra val. Jag tycker helt klart att du ska välja Frisör på Yrkes. Från och med 1 maj får vi även ny rektor. Som jag sa tidigare har det varit lite struligt med lärare och så. Men med en ny fast rektor tror jag att detta kommer styras upp riktigt bra. Den blivande rektorn är dessutom sten cool ;) Hoppas att du fått svar på din fråga, annars är det bara att hojta till.

08:00 imorse

Tog mopeden till stallet halv 8 imorse för att släppa ut hästen och ge honom mat. Ja så är det att ha häst...
Tog tag med lite vårstädning också! Mockade lite i hagen och så. Nu ska jag alldeles strax duscha och sedan 
vänta till alla andra vaknar så vi kan fara ut och spela lite brännboll. Planera för ikväll ser bra ut! Jag, Vicki och Fia börjar
med kött och kroketter hemma hos mig, far sedan förbi majbrasan och sedan far vi till några vänner.

Äntligen fredag

Imorse då jag stack iväg till praktiken glömde jag det vikigaste jag skulle ha idag, nämligen mobilen. Eftersom Vicki skulle göra körkortsteorin skulle jag hålla utkik på telefonen hela dagen. Men då jag kom hem fick jag glädjas åt ett "KLARADE DET!!!" , så grattis grattis.
På lunchen sprang jag även in på Lindex för att köpa en gullig marinblå bikini. Blir perfekt till Turkiet den 29 juni. Nu sitter jag och väntar på att min syster ska bli klar i duschen så jag kan börja med middagen. Det blir hamburgare med friscobröd och aioli. Mums!

Dag 08 – En låt som påminner dig om din ”första kärlek”


Det vackraste men svåraste

Då det pirrar lite extra i magen, då man blir glad då man ser att sms:et man just fick är från den, då man blir glad bara man tänker på personen, då man vill vara i närheten av den hela tiden, då man börjar sakna den just då den stängt igen dörren bakom sig, då du skulle kunna göra allt för att vara med just den, då man går och längtar till man ska få träffa den nästa gång. Det är då det kallas kärlek.

Dag 07 – En låt som påminner dig om förra sommaren


Onsdag

Har faktiskt varit rätt hurtig idag för att vara jag! Klev upp imorse då klockan ringde 06.45 för att fara iväg på skolans innebandyturnering. Gick väll sisådär för oss. Bättre för grabbarna våra som lyckades ta sig till final mot lärarna. Dock gick det inge vidare i finalen. 
Sen då jag kom hem gick jag en promenad på över 1 timme med Ingers hund för att tjäna en liten slant. Nu sitter jag bara här vid datorn och väntar på stuvade makaroner och korv och sedan bär det av till stallet. Hörs senare! :)

Kärlek

Några av er har säkert redan läst det här inlägget eftersom det är taget från min gamla blogg. Men jag kände för att lägga upp det igen. 

I ordboken betyder kärlek: "En stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet".


Mina tankar:

Det finns många olika slags kärlek. Kärlek behöver inte vara dina känslor för en annan person, du kan älska en hund eller en katt. Medan andra kan älska sina syskon och föräldrar precis lika mycket. Men just nu utgår jag från att det är kärlek till en annan person som inte är syskon eller familj.


Kärlek känns även annorlunda från person till person. För vissa kan det pirra lite extra i kroppen då de tänker på en speciell person, vissa blir nervösa och kallsvettiga, vissa blir energiska medan vissa inte kan sluta tänka på personen. Kärleken lämnar aldrig en person oberörd!

Känslan kan även bero på om kärleken är besvarad. Om den är det känner du dig oförstördbar medan om du är olyckligt kär kan det kännas som allt rasar samman.


Ibland tror jag att det är svårt att veta om man egentligen är kär. Det har iallafall jag stött på. Kanske är man förälskad, gillar man personen eller så kanske man bara tycker om att vara i den personens närhet. Ena dagen kanske det känns som du tycker om en person men nästa dag tycker du om en annan. Skulle du kunna kalla det kärlek?

Några tror på första ögonkastet medan vissa inte alls tror på det. De tror istället att man ska lära känna varandra och acceptera varandra för att ens kunna känna någon slags kärlek. Det är helt olika från person till person och vad du anser vara kärlek kan bara du bestämma.


Redan när vi är små läser våra föräldrar böcker om sann kärlek och då blir allt plötsligt jätte konstigt då vi blir kära. Drömprinsen kommer kanske inte ridandes på en vit häst, istället kanske han är skolans pluggis som ständigt sitter ensam på rasterna. Det blir inte alltid som vi tänkt oss.


Kärleken förändras rätt mycket med åldern också. Jag kom ihåg att jag som liten var galet kär i min brors bästa kompis och tyckte han var jätte läcker, medan min syster var döförälskad i Markoolio. Det är ju inte precis så att jag skulle gå och bli kär i min brors kompis nu som är 4 år äldre och jag tror definitivt inte att min syster skulle vara kär i Markoolio. Nej, om jag känner mig kär nu är det på ett helt annat sätt än för 10 år sedan.


Ibland händer det att man prioriterar bort kärlek. Man kanske är rädd eller så kanske man har blivit kär i fel personer tidigare och tror att det ska hända igen. Vissa kan säkert leva utan kärlek. Men det skulle aldrig jag klara. Jag tror att jag skulle bli nedstämd. Just därför tycker jag så hemskt synd om dem som inte får bestämma själv vem dom ska gifta sig med. Skulle du vilja att din mamma och pappa bestämde vem du skulle vara med för resten av livet och vem du skulle skaffa barn tillsammans med? Det skulle verkligen inte jag. Jag vill hitta en man jag är förälskad i, gifta mig med honom, få fina barn och skaffa en fin villa. Allas dröm! Det är synd att alla inte kan få chansen att uppleva det.


Tumblr_lj2y3zcbiw1qhmz7po1_400_large

Bild från weheartit.com


...


Dag 06 – En låt som påminner dig om en bästa vän.

Jag kan inte komma på en annan låt en den som finns på Dag 02. Så kika där om ni är intresserade.

En Sofie för cirkus två veckor sedan


Dag 05 – En låt som ofta fastnar i ditt huvud


Nu så

Nu är jag så fruktansvärt less på att jävlas med den här förbannade designen. Så nu får bloggen se ut så här till jag har tagit mig tid och är på humör för att fixa till den. Enkelt men ändå rätt ok om jag får säga det själv!

Konstigt

Blir jätte förvirrad... Jag valde att inte ha den här designen?! Jag tog bort alla kodmallar och allt. Ändå är den här!!

Problem

Om ni går in vid kommentarerna osv kommer ni upptäcka att det är något skumt med min blogg. Jag har ingen aning själv vad det är. Men det ska fixas så fort jag får tid till det.

Gårdagen

Gårkvällen började med att Vicki och Fia kom hem till mig. Satt på balkongen och rökte lite vattenpipa (sry igen mamma), sen bestämde vi oss för att gå på statiol och köpa grönsaker och dip. Jag blev även överlycklig då jag såg att majskolvarna var på extra pris. Hem till mig igen, äta lite grönsaker och majs och spela ett spel. Då klockan närmade sig 12 dök även Adam, Nyman, Tim och Tobias upp. Kvällen avslutades med en rolig lek!

Dag 04 – En låt som lugnar ner dig


Känns att våren är här!

Varit en riktigt härlig dag idag ! Började med att jag cyklade hem till Vicki där vi satte oss på hennes baksida i bara linne. Efter en stund tog vi mopeden till stallet och gick en promenad med hästen. Sedan då jag kom hem gjorde jag kyckling och kroketter och käkade. Blev riktigt gott! Blev också väldigt glad över att man kan sitta på balkongen vid 7-tiden och äta middag utan att frysa. Nu väntar jag på Vicki och Fia som ska komma och hålla mig och vattenpipan sällskap. (sry mamma...)
Vet inte riktigt vad jag försökte med på sista bilden.. Något slags happy-face för att jag kunde sitta ute. Och allt hår på min tröja kan jag berätta att det kommer från hästen min som är i världens lösa-päls-period.

Bli av med krogen oskulden

Alldeles strax ska jag börja göra mig klar sedan ska jag iväg till mormor som har fyllt år. Efter det går jag hem till Vicki för lite middag och sånt innan det bär av till krogen. Kommer säkert bli kul, första gången ju ;)

Med en blomma i håret och solglasögonen på


Back

Idag satt jag på hästryggen igen efter flera månaders uppehåll. På sista tiden har gubben slutat halta så prövade att rida en liten tur idag. Gick jätte bra! Så nu hoppas jag allt fortsätter så här så han kanske går att rida till sommaren.
Bilden är sen våren 09.

Dag 03 – En låt som påminner dig om din/dina förälder/föräldrar


Dag 02 - En låt som påminner dig om någon speciell.

För något år sedan gav jag en skiva till Vicki. Lite bilder på oss och den här låten. Hon är speciell för mig. ♥

Outfit/Facelook


Stadstur

Underbart väder tidigare idag! Drog till stan och var med några fina. Tog årets första mjukglass i solen och köpte en present till mamma. Några dagar sent, men bättre sent än aldrig!

Dag 01 - En låt från din barndom


Bara för att jag inte har någon inspiration alls

Dag 01 - En låt från din barndom.
Dag 02 - En låt som påminner dig om någon speciell.
Dag 03 – En låt som påminner dig om din/dina förälder/föräldrar.
Dag 04 – En låt som lugnar ner dig.
Dag 05 – En låt som ofta fastnar i ditt huvud.
Dag 06 – En låt som påminner dig om en bästa vän.
Dag 07 – En låt som påminner dig om förra sommaren.
Dag 08 – En låt som påminner dig om din ”första kärlek”.
Dag 09 – En låt som du lyssnade på innan den blev "populär".
Dag 10 – En låt med ditt favorit band.
Dag 11 – En låt med ett soundtrack från din favorit film.
Dag 12 – Låten du senast hörde.
Dag 13 – En låt som påminner dig om en gammal vän.
Dag 14 – En låt som påminner dig om din ex- pojkvän/flickvän.
Dag 15 – En låt du älskar att sjunga till.
Dag 16 – En låt som fått dig att gråta.
Dag 17 – En låt som får dig att vilja dansa.
Dag 18 – En låt som du gillar men nästan aldrig lyssnar på.
Dag 19 – Första låten du har i din iPod/iTunes.
Dag 20 – Sista låten du har i din iPod/iTunes.
Dag 21 – Din absoluta favorit låt.
Dag 22 – En låt du inte står ut att lyssna på.
Dag 23 – En låt du förut brukade gilla.
Dag 24 – En låt någon har tipsat dig.
Dag 25 – En låt du skulle kunna lyssna på en hel dag utan att tröttna.

...


Hej vår!


Blää

Mamma skickade med en hostmedicin med min syster så min hosta skulle ge sig någon gång. Inte nog med att det var det vidrigaste jag smakat så ser den ju också hemmagjord ut. Nej, hellre har jag hosta än att stoppa det där i munnen en gång till...

Svar

Haha ni är för roliga. Då jag väl gör en frågestund är ni knäpptyst. Svarar iallafall på de jag fått.

Vad är din/ditt:
Favorit rätt?
Kan inte bestämma mig.. Tacos och pommes, kött och bea.
Dröm resa? Australien
Favoritplagg? Jeans och någon tjocktröja. Skööönt.
Bästavän? Har ingen riktigt bästa vän. Utan har fler jätte bra vänner som jag litar på till 100. De vet nog vilka de är.
kom över? ;) Haha lugn nu va?;)
aj låv ju, du ju låv mii? Yes i doooo. Really much!
Vad ska du tatuera? :) Gissade att den frågan skulle komma.. Men jag håller det faktiskt hemligt ändå. Kan säga att det har en betydelse för min familj iallafall.
Är det vid konsum eller vid statiol du har min bok? Så jag vet när jag ska smsa =) Haha boken är vid statiol. 
Och kanske när ska du ta körkort? Jag vet inte riktigt. Så fort som möjligt hoppas jag ! Ska boka in lektioner nu. Men tyvärr är det ju fullt nästan överallt :/
Vad händer i sommar förutom att du ska till Turkiet? Hört ryktas om att det kanske blir en tripp till Finland också. Sen ska jag även förbi till Avaborg någonting har jag bestämt. Annars ska jag nog bara vara hemma och ta det lugnt och jobba lite också.
vilka ställningar gillar du mest top5? Det behöver väll inte du veta?;)
Och sist men inte minst, Vickis taskiga frågor...
välj!
ostkrokar eller lakris?
ostkrokar. Finns andra goda lösvikts godisar att äta.
negrer eller turkar? neger
rumpa eller bröst? nu blev det konstigt? tjej eller kille?:] rumpa
ingen näsa eller bara ett öga? HAHAHAHHA fyfan vad ful man skulle vara.. Men ett öga tror jag.
vara naken resten av ditt liv eller gå baklänges resten av ditt liv? Naken resten av mitt liv, lätt
telefon eller dator? telefon
Alltid pussa nån med feeeetaste lös snusnNnnN, eller aldrig pussas alls? måste pussas, så det får bli den med lössnusen.
noshörningar eller flodhästar? Noshörningar är grymmare!

Läskig kille

För bara en liten stund sedan var jag på Konsum för att handla ingredienser till tårtorna jag ska göra ikväll. Den sista delen av släkten kommer nämligen ikväll. Hur som helst, då jag var på Konsum kom en läskig kille. Han stirrade som tusan och sedan började han gå och plocka alla saker jag tog. Då jag tog tre bananer, tog han tre bananer. Då jag tog hallonsylt, tog han hallonsylt. Det slutade med att jag skyndade mig runt hyllorna för att lura bort honom. Till slut gick det! Läskig...

Glöm inte bort det HÄR nu!

...

- Being happy doesn´t mean that everything is perfect. It means that you´ve decided to look beyond the imperfections -

Nu kör vi igång med ännu en

Eftersom jag har fått in några frågor på slutet kan ni passa på att fråga dem här. Ni andra får också fråga och sedan avslutar vi detta imorgon om jag fått tillräckligt med frågor.

True true


2011-04-11

Grattis Västerbottens f-17 lag som blev SM-segrare idag!
Hela helgen har det varit sm-matcher men nu är det slut. Så jag ska bara sitta här hemma och ta det lugnt till klockan 7 då jag ska iväg och se 9ornas musikal. Lär dock inte vara lika bra som våran var. ;)
Hur snygg var jag inte som Leonardo Dicaprio i 9an under vår musikal? Nästan snyggare än orginalet ;)

Ginger

Längtar till jag ska färga bort den orange färgen. Gillar det inte... Dock ser det mindre oranget ut på den här bilden men.

En jobbig söndag

Tät i näsan, ont i halsen, ont i ryggen och ont i huvudet = ingen bra dag...
Nu ska jag knarka alvedon och överdosera med nässpray och sedan bara ta det lugnt till ikväll då det är SM-match igen.

Gulligt

Köpte en jätte gullig klänning på H&M idag för mitt rabattkort. Volanger upp till och knyte under brösten. Kommer bli helt perfekt till Turkiet!

Soffipropp


GADD

Nu är jag så himla taggad på att göra tattueringen! Jag är nästan helt säker på hur den ska se ut och var den ska sitta. Har testat sätta tattueringen jag har ritat på det stället jag vill ha den på och det såg bra ut. Tror jag ska till tattueraren på måndag och höra om vad han tycker och så och sedan boka tid. WIIIIIIIIIIII!

Kalas

Nu är jag i full gång med att baka. Två bärpajer ska snart in i ugnen och medan de är där ska jag göra två tårtor. Hoppas på en trevlig kväll med mina fina vänner! :)

word


Bästa födelsedagspresenten

Förutom pengarna jag fick så var det här helt klart den bästa presenten. Tack pappa!
Dock är jag lite nervös men det ska bli kul ändå. Pappa sa det "Jag har aldrig sett någon bli så glad över att sedan ska få utstå sån smärta"
Har ju tänkt på det länge, men eftersom jag har både en utlandsresa bokad och att jag vill ha körkortet någon gång så har jag inte lagt pengarna på en tattuering. Men nu fick jag mig en ändå :)
Inte den bästa bilden, men ni ser ju iallafall vad det är.

Vilken dag!

Idag var inte vilken dag som helst. Nämligen min 18-årsdag
Började med att jag for till skolan där alla var på bra humör. Vi tjejer åt buffé på Ronyas och hade det mysigt. Efter skolan mötte jag upp mamma och mormor på stan så jag fick mig ett par jeans (har fått andra presenter tidigare). Sen gick jag och mormor på Plaza och åt världens godaste middag och jag fick mig även en öl till maten. Efter jag och mormor ätit klart och tog bussen hem fick jag även mina presenter från pappa. De var alldeles perfekta! Imorgon ska ni få se ena!
Har även invigt mitt leg idag, mäktigt ;)
Ne, min dag kunde nog inte sett så mycket bättre ut.

Två bilder på håret

Här ser ni två nya bilder på håret som är snäppet ljusare. Lite för orange för min smak. Men det ska jag fixa som en vecka eller två då håret mår lite bättre för just nu är det kass kvalitet på det. Vill ju inte att det ska gå av. ;)
Den sista bjuder jag på, även om jag ser totalt retard ut.

Måndag

Ännu en ny vecka. Hemskt vad fort tiden går! Det var nyss ett halvår kvar innan jag skulle bli 18 och nu är det redan imorgon. Då blir jag "vuxen" ;) Nu behöver vi bara stå ut i 2 veckor sedan är det lov igen. Grymt skönt! Imorse då klockan ringde trodde jag att jag var en idiot som hade ställt larm på en Lördag, så det var väldigt svårt att ta sig upp. 
Ska alldeles strax försöka ta mig ut för att springa, det var väääääldigt länge sedan. Och för ikväll har jag inga planer.

Saturday

Min syster har fått hem ett sånt där Lip Balm från Style By Tyra. Fan vad det sticks... Man kan lika gärna smeta chili på läpparna. Frågade min syster hur länge "svullnaden" håller i sig. Hon sa ungefär en halvtimme kanske. Hoppas inte den stickande känslan sitter lika länge. Min underläpp har svällt upp jätte mycket och jag har fått jätte tydliga bågar på överläppen.


Nu ska jag, mamma och syrran iväg till Maxi för att handla lite grejor till jag fyller år. Ska nog övningsköra dit. Sedan ska jag hem, duscha och fixa till mig lite för att sedan fara iväg på en födelsedagsmiddag/fest. Hoppas det blir en awesome kväll! men jag kan inte tänka mig något annat. Och förresten, Grattis Erik på födelsedagen!!!
Snäppet ljushårigare sen sist.

RSS 2.0